Uitleg

Wat is Clubs en hoe maak je er gebruik van?
Voor vragen ten aanzien van abonnementen, betalingen en dergelijke, kun je een e-mail sturen naar de Clubmaster: clubmastervanclubs@gmail.com
Clubs geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met mensen zoals jij. Om clubs goed te kunnen ontdekken word je eerst (gratis) lid van Clubs. Zodra je lid bent geworden ga je op zoek naar clubs die bij jou passen, jouw interesse hebben. Er zijn veleclubs over allerlei hobbies, interesses en passies. Je vindt er gezelligheid, kennis, en vooral erg veel leuke mensen die dezelfde passie delen als jij.

Zo werkt het:
Word lid van clubs
Ga op zoek naar de leukste clubs. Doorzoek de categoriën op clubs.nl of ga naar de speciale ontdek clubs pagina
Als je een leuke club hebt gevonden kun je vaak de homepagina  van de club bekijken. Deze pagina noemen we de Clubhome. Je kan lid worden van de club door op deword_lid.jpg knop te drukken.


Wat kun je allemaal doen als je eenmaal lid bent van een club?
Als je op de homepagina van de Club bent dan zie je aan de linkerkant het clubmenu.
Clubhuis: Als je hier op klikt ga je naar de homepagina van clubs.nl Dat noemen menu.jpgwe het clubhuis.
Clubhome: De homepagina van de club die je op dat moment bezoekt. Op de clubhome plaatst de eigenaar leuke nieuwsartikelen, foto's, polls of een mooie diavoorstelling.
Nieuws: Er zijn veel Clubs die nieuwsberichten schrijven. Het nieuws onderdeel wordt vaak gebruikt op clubs. Uiteraard zijn er ook clubs waar nieuws minder belangrijk is en bijvoorbeeld vooral foto's worden gedeeld.
Forum: Dit is het gezellige hart van de club, hier ontmoet je mensen zoals jij! Op veel clubs wordt gekletst, er worden ervaringen en tips gedeeld en mensen helpen elkaar.
Fotoalbums: In de club kunnen vele fotoalbums aanwezig zijn. Sommige clubs hebben duizenden foto's waar je eindeloos doorheen kan bladeren.
Blog: Sommige clubs schrijven een leuke blog waar je als bezoeker op kan reageren.
Bestanden: Het bestanden onderdeel geeft je toegang tot de bestanden die binnen de club gedeeld worden. Je kan de bestanden naar je eigen computer downloaden.
Videoalbums: Er zijn ook veel clubs die Video's verzamelen.
Links: Bij Links vind je links naar andere websites of andere clubs.
Ledenlijst: De ledenlijst geeft een overzicht van alle leden die lid zijn van de club. Ook kun je zien we er allemaal online zijn.

Als je zo rondklikt op de verschillende clubs zal het je opvallen dat sommige menu onderdelen een zwarte kleur hebben en andere een lichtgrijze kleur.
De zwarte menu onderdelen zijn voor jou open en de lichtgrijze zijn voor jou gesloten. De clubeigenaar kan namelijk zelf bepalen welke onderdelen ze aanzetten en voor wie.

Verschillende soorten clubs
Op clubs.nl kun je drie verschillende soorten clubs tegen komen.
Open clubs: Je kan meteen lid worden en meedoen op de club
Besloten club: De eigenaar van de club heeft aangegeven nieuwe leden handmatig te accepteren.
Op uitnodiging club: Van sommige clubs kan je niet lid worden. Daar kun je alleen lid van worden als je wordt uitgenodigd.

Handigheidjes op clubs
Op Clubs zijn een hoop handigheidjes gemaakt zodat je makkelijk kan cluppen!
Clubsvrienden(*): Tool waarmee je clubsvrienden kunt instellen. In een overzichtelijke lijst staan al je vrienden bij elkaar. Handig om één van je vrienden even snel een clubpost te sturen!
(*) Alleen voor VIP-cluppers
Mijn clubs: Allereerst heb je in het midden bovenin een pulldown 'Mijn Clubs' menu. Hierin staan alle clubs waar je lid van bent zodat je makkelijk van de ene club naar de andere kan hoppen!
Rode uitroeptekens: Wanneer op een club een nieuw forum bericht, nieuwsbericht of nieuwe foto's zijn geplaatst of iets dergelijks dan staat er een rood uitroepteken bij de clubnaam. Ook op de club kom je rode uitroeptekens tegen zodat je snel de club update kan vinden.
Update overzicht map: Bij de onderdelen Nieuws, Fotoalbum en Bestanden vind je bovenin de mappenlijst een handig update overzicht van alle nieuw geplaatste berichten of foto's ed.
Wat betekent een euro teken achter een mapnaam? Soms staat er achter een mapnaam zoals: Mijn mooiste kaarten (30) een Euro teken. Dat betekent dat de eigenaar van de club een kleine vergoeding vraagt voor het bekijken van de inhoud van alle betaalde mappen op de club. Je betaalt dan 35 of 70 punten aan de club. Wanneer je betaald hebt kan je alle betaalde mappen van de club bekijken voor een periode van 4 weken. Je betaalt de punten vanuit je persoonlijke Clubs Portemonnee. Op deze pagina kun je punten kopen voor je portemonnee.
Wat kan ik allemaal doen met Clubs punten?
- toegang krijgen tot betaalmappen
- punten doneren aan een club als bedankje voor bijvoorbeeld een hulpvaardig antwoord
- punten doneren aan een andere Clupper*
- een club in de spotlight carrousel zetten van het clubhuis
- punten storten in de clubkas van je eigen club, als je die hebt natuurlijk

* Dit kan maximaal vier keer per maand aan dezelfde Clupper en maximaal 125 punten per keer.

Slideshow in Fotomappen: Als je foto's op een club bekijkt kun je prima uit de voeten. Wil je echt makkelijk foto's bekijken dan is het een idee om VIP lid te worden van Clubs.nl. VIPPERS kunnen namelijk gebruik maken van een mooie slideshow om makkelijk foto's te kijken.
Een Vip abonnement ga je aan voor een jaar en kan per 2 maanden of 12 maanden betaald worden. Het meest voordelige abonnement is 52,50 per jaar wat neerkomt op slechts € 4,37 per maand. Vippers steunen Clubs en kunnen een eigen club opzetten, beheerder of sterlid worden. Ook hebben zij de beschikking over de clubsvrienden tool op Clubs. Steun jij Clubs? Word dan hier lid.
 
Hoe kan ik een Clupper een persoonlijk bericht sturen?
Op het forum van je favoriete club kun je in het openbaar kletsen. Wil je een wat meer persoonlijk bericht aan iemand sturen dan kun je een Clubpost Bericht sturen. Klik op de nickname van de Clupper die je een bericht wilt sturen en klik vervolgens op het envelopje achter zijn/haar naam. Nu kun je de Clupper een Clubpost sturen. Wanneer je een antwoord ontvangt krijg je het bericht binnen in je Clubpost inbox. Een copy van het bericht krijg je in je e-mail binnen. Je Clubpost inbox vind je hier

Heb jij het naar je zin op Clubs? Nodig dan al je vrienden uit zodat het NOG gezelliger wordt. Hier vind je een handige tool om je vrienden uit te nodigen.

Eigen Club oprichten? Wil jij zelf achter het roer staan van eigen club? Klik dan hier om je eigen club te starten.

Wil je vragen over clubs? Bezoek dan de Support Clubs van Clubs.nl ! Onze vrijwilligers helpen je graag op Clubs Support
Als je er echt niet uit komt, stuur dan een e-mail naar: clubmastervanclubs@gmail.com