Benodigdheden als hobbyklusser

 

Sta je op het punt te verbouwen of werk je als hobbyklusser? Veel mensen hebben geen idee wat ze nodig hebben als ze beginnen met een verbouwing. Er komt ontzettend veel bij kijken en daarom vertellen we in deze blog wat je allemaal nodig hebt tijdens het klussen.

Wat heb je nodig?

Het is in de bouw altijd handig om de juiste spullen in huis te halen of te huren, om te beginnen is het erg handig om iets te hebben voor het verven van de gevels en raamkozijnen. Een trap kopen is van groot belang. Je kunt een trap niet alleen gebruiken bij de ramen en kozijnen, maar bij meerdere klusjes. Schaf daarom een goede trap aan.  Als je binnen in het huis bezig moet is het handig om standaard gereedschap in huis te halen zoals een zware hamer, boorhamer, een boor- en schroefmachine, een slijpmachine, een cirkelzaag en een decoupeerzaag.  Al deze apparaten zul je veel nodig hebben tijdens het klussen. Slopen klinkt als een gemakkelijke taak, maar moet zorgvuldig gebeuren. Als je niet goed weet hoe je dit moet aanpakken, raden wij aan om professionals in te huren.

Omhoog!

Als je werkzaamheden moet verrichten op het dak van het huis, is een ladder erg handig. Een vouwladder kopen is handig als je het dak op moet, deze ladders zijn lang en stevig zodat je gemakkelijk van boven naar beneden kan komen. Veel bedrijven gebruiken ook dakladders om gemakkelijk op het dak te komen. Veel werk op het dak heeft te maken met het leggen van dakpannen en het isoleren van het dak. In de meeste gevallen wordt het dak dan ook meteen waterdicht gemaakt en wordt het dak afgedekt met dakpannen.

Geschikte kleding

Als je er over na denkt zelf te beginnen in de bouw, is het handig ook de juiste kleding aan te schaffen. Schoenen met stalen neus en een goede werkbroek met veel zakken zijn erg handig. Meestal wordt een helm verzorgd door het bedrijf, maar als je jouw eigen bedrijf hebt, is het aanschaffen van helmen belangrijk voor de veiligheid. Het moet allemaal wel veilig gebeuren. Voor mensen die veel met bestrating doen is het kopen van kniebescherming een goed idee, veel mensen die hier zonder werken krijgen vaak last van knieklachten. Een hesje die vel geel is of een andere felle kleur is erg handig om op te vallen terwijl je bezig bent, in de bouw is dit cruciaal als er ook mensen bezig zijn met grote apparatuur zoals een kraan, vrachtwagen of een graafmachine.

De bouw iets voor jou?

Is de bouw iets voor jou? Erg leuk! Zorg ervoor dat je de juiste spullen en materialen gebruikt. Dit werkt gemakkelijk en is duurzaam. Goedkoop materiaal werkt ook wel, maar gaat vaak snel kapot. Ook is het resultaat vaak iets minder. Denk goed na als je spullen aanschaft en kies bewust. Investeer in dingen die je dagelijks gaat gebruiken. Als je de spullen hebt, kun je aan de slag. Ga je bij jezelf thuis klussen of start je een bedrijf?