Pray for Paris? Pray for the World!

Geplaatst op maandag 16 november 2015 @ 23:55

Pray for Paris? Pray for the …

Met welk woord ik ook begin, het omschrijft niet de gevoelens die ik heb bij de aanslagen in Parijs. Geen enkel woord dekt de lading voor de horrorbeelden die al vanaf vrijdag via internet en nieuwsuitzendingen onze woonkamer binnen komen. 

We zijn in oorlog, volgens onder andere, onze premier. Niet met een land, niet met een geloof maar in oorlog met het terrorisme. Niet alleen in Frankrijk. Ook in andere landen worden aanslagen gepleegd, die weliswaar minder in het nieuws zijn, maar ook niet vergeten mogen worden. Aanslagen op onze vrijheid, aanslagen op onze beschaving. 

En hier en daar zie je al dat de angst gaat regeren, wat zich uit in minder verdraagzaamheid richting moslims in het algemeen, richting de vluchtelingen die Europa binnen stromen. Vluchtelingen, waarvan de meesten ook op de vlucht zijn voor terreurdaden van dezelfde groepering. Maar dat lijken sommigen voor het gemak maar even te vergeten. 

Ik weet niet wat er moet gebeuren, ik onthoud me van politieke uitspraken, dat is mijn terrein niet. Ik zie de oproepen en afbeeldingen met 'Pray for Paris' en ik denk dat, hoewel Parijs in de media het meest besproken wordt op dit moment, de oproep zou moeten zijn 'Pray for the World'. Want dit raakt ons allemaal!

Love is gentle as a rose
And love can conquer any war
It's time to take a stand
Brothers and sisters join hands
We got to let love rule
Let love rule !