Eureka!

Geplaatst op vrijdag 21 augustus 2015 @ 02:13

Eureka!

De zomer loopt op zijn einde en we maken ons op voor een nieuw seizoen. Ook op het Clubs hoofdkwartier is inmiddels iedereen weer terug van de welverdiende vakantie. Uitgerust en vol energie worden de werkzaamheden hervat. Eén van de eerste overlegpunten is de laatste wensenlijst die is ingediend door het beheer van Open Your Mind Al voor de vakantie is er een start mee gemaakt, maar inmiddels zijn er een aantal dingen die vorm gaan krijgen. Tijd om een tipje van de sluier op te lichten!

Niet alle wensen die ingediend worden, worden ook gerealiseerd. Ze worden wel allemaal bekeken. Er wordt bij de beoordeling vooral gekeken naar de kosten versus de baten en niet onbelangrijk naar de haalbaarheid. Soms lijkt een wens op papier vrij simpel in te bouwen en een absolute verbetering, maar heeft het in de praktijk dusdanig grote gevolgen dat de wens alsnog niet gerealiseerd gaat worden.

Op dit moment wordt aan een aantal onderdelen gewerkt, waarvan sommigen al in een vergevorderd stadium zijn. Eén van de meest terugkerende wensen is het geschikt maken van Clubs op mobiele apparaten. En dan vooral het kunnen gebruiken van de editor en de mogelijkheid om vanaf je mobiele apparaat foto's te kunnen uploaden in je fotoalbum op Clubs. Deze mogelijkheid zal in de eerstvolgende release gerealiseerd worden. 

Verder wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om je forumtopics te kunnen sorteren. Bijvoorbeeld op de topictitel, op datum of het aantal reacties. Ook de mogelijkheid om een clubmailing te versturen aan bijvoorbeeld alleen de leden of het beheer van je club is inmiddels in aanbouw. 
De maximale grootte van een avatar zal vergroot worden naar 80x80 pixels en het wordt mogelijk om voor Clubs én voor het Ero-domein een aparte avatar in te stellen. Zo kan de clupper die beide domeinen bezoekt een erotisch getinte avatar instellen zonder dat er 18+ content verschijnt op het domein waar we dat niet willen toestaan. 

Betekent dit dat de punten die nu niet benoemd zijn er ook niet gaan komen? Nee, er zijn al wel een aantal punten afgewezen, maar er zijn ook nog heel veel andere punten in onderzoek. 
Wat er niet komt? Er komen geen submappen in nieuws, fotoalbum en bestanden. Dit verandert de structuur dusdanig dat het niet uitgevoerd gaat worden. Er komt ook géén mogelijkheid om te betalen met PayPal, de lay-out van een club wordt ook niet standaard op 2 kolommen gezet en in het profiel blijft gewoon zichtbaar of iemand VIP-clupper is.

Zodra de testfase afgerond is, zal er een release komen met een aantal punten. Deze release zal worden aangekondigd op de Release Club Daar wordt dan ook precies aangegeven wat er gereleased gaat worden en kan je na de release terecht voor het melden van bugs.  

In de tussentijd kan je op Open Your Mind nog meedenken over het formaat van de handtekening-afbeelding onder het forumbericht.