Afscheid van een icoon

Geplaatst op woensdag 17 december 2014 @ 00:42

Afscheid van een icoon

Maandagavond 15 december rond 18.00 uur. Eén voor één druppelen we, toch ietwat schoorvoetend, een restaurant binnen. Zoals altijd begroeten we elkaar hartelijk, maar hangt er ook wat weemoed in de lucht. Afscheid nemen van iemand is nu eenmaal nooit leuk. Hoe blij je ook voor iemand kan zijn als deze een kans uit duizenden krijgt. Al snel na de begroeting is de sfeer als vanouds. Luchtig, vrolijk en vooral ontspannen. Hoewel één van de medewerkers na deze dag werken, het etentje ook nog een nacht door moet werken. Er staat immers ook groot onderhoud voor Clubs op de agenda voor onze techneut Kevin. We proosten met elkaar en kiezen wat lekkers uit op de kaart. Gezellig! Zouden we eigenlijk vaker moeten doen, op deze manier zonder werk, gezellig ontspannen bij elkaar zitten. 

nieuwebaan.jpg

Tussen het hoofdgerecht en het nagerecht komt dan toch het gesprek op het afscheid van de Clubmaster. Na 10 jaar de functie van Clubmaster alleen vervuld te hebben en de laatste 5 jaar in een duobaan samen met de huidige Clubmaster is er nu dan toch écht een einde gekomen aan zijn werkzaamheden voor Clubs. Uiteraard heeft Paul daar een verhaal bij. Ook ik heb wat woorden op papier weten te krijgen. Na de toespraken is het tijd voor een aandenken. En wat geef je iemand die zo lang als Clubs bestaat zo ongeveer de Clubsvader of burgemeester van de community is geweest? Juist, die geef je een 'plein'. Als een burgemeester weggaat zie je vaak dat een stad een straat of plein naar hem vernoemd, dus kon er geen ander aandenken gegeven worden dan een heus straatnaambord dat op het nieuwe kantoor aan de muur gehangen kan worden. 

Het vertellen van de anekdotes over 15 jaar Clubs laten we aan Rien zelf over. Rien heeft al vrij snel een verhaal dat hij met ons wil delen en vertelt dat op zijn unieke smakelijke manier. Ondertussen genieten wij van een nagerecht. Uiteindelijk is het dan toch écht tijd om afscheid te nemen. Sommigen van ons hebben nog een flinke reis voor de boeg en Kevin moet zelfs nog terug aan het werk. Bij het gedag zeggen beloven we dat we elkaar niet uit het oog gaan verliezen en komt er een eind aan deze supergezellige avond. 

Ook op deze plaats wil ik nogmaals, mede namens de rest van het clubteam, heel erg veel dank uitspreken voor 15 jaar trouwe dienst in een functie die écht niet altijd makkelijk is. Rien bedankt en heel veel succes in je nieuwe baan!