Einde van XP, begin van Linux Mint?

Geplaatst op zaterdag 05 april 2014 @ 00:10

Einde van XP, begin van Linux…

Linux is net als Windows een compleet besturings systeem voor een computer. Installatie is heel eenvoudig en eigenlijk nog makkelijker als bij Windows. Bij Windows is Microsoft Office een bekend kantoor pakket, bij Linux Mint heet dat Libre Office (of Open Office). Het mooie van dit meegeleverde Libre Office pakket is dat je alles van Microsoft Office erin kun bewerken, aanpassen enz....

Het besturings systeem van Linux Mint is net als Libre Office geheel gratis. het bied een verscheidenheid aan functies en vele duizenden gratis software pakketten. De opzet en bediening van Linux is bijna hetzelfde als in Windows xp / Windows-7, sommige toepassing hebben een andere naam, of benader je op een andere wijze dan in Windows. Programma toegang gaat via het zelfde Start menu als bij Windows het geval is. Het installeren van de aangeboden software gaat geheel automatisch, voor de ervaren Linux gebruiker biedt het ook vele geavanceerde toepassingen. Zoals het installeren van geavanceerde software toepassingen voor Linux systemen.

LM-KDE.png 

Iemand die van Windows(XP) afkomt kan er zo mee aan de slag gaan zonder eerst een cursus Linux besturings systeem te moeten gaan nemen.
- Linux Mint versies zijn 100% gratis te gebruiken.
- Libre Office pakket is 100% gratis te gebruiken.
- Vele 10.000 software pakketten zijn ook 100% gratis.

Het Linux besturings systeem is dus geheel gratis te downloaden en op een DVD te zetten, met deze DVD kun je je computer mee opstarten en via de DVD kijken of Linux ook voor jou is. Is dat het geval dan kun je het naast je huidige Windows vista, 7 of 8 gaan installeren of een geheel nieuwe installatie vanaf de DVD laten uitvoeren. Zoals de titel al aangeeft is het ook een uitstekende vervanger voor Windows XP, dit besturings systeem van Windows stopt er op 14 April helaas mee.

Er zijn een aantal Linux uitvoeringen zo is Linux Unbutu daar één van. Op deze club beperken we ons tot het besturings systeem van Linux Mint versie KDE. Cluppers die geinteresseerd zijn in de Linux Mint versies zijn welkom op deze club

Met dank aan _JBS_ voor het schrijven van dit artikel en de geboden ondersteuning op deze club