Dagje weg?

Geplaatst op woensdag 01 augustus 2012 @ 18:46

Dagje weg?

Zondag wilden wij eens ergens naartoe gaan om te bekijken. Het duurde niet lang of het idee kwam boven om weer eens naar het Openluchtmuseum in Arnhem te gaan. 15 Jaar geleden hebben we dat voor het laatst bezocht.

Van ons uit is het 100 kilometer rijden naar Arnhem. Lekker vroeg de weg op. Eenmaal op de snelweg waren we verbaasd hoeveel caravans en campers richting het zuiden gingen. Een constante stroom. Op onze weghelft was het betrekkelijk rustig.

Het Openluchtmuseum ligt midden in de bossen. Heerlijk om te wandelen en de gebouwen te bekijken. Er komt een soort van nostalgiegolf over je heen. Oh ja......weet je nog? Niet dat wij al zo oud zijn hoor, maar je herkent zoveel dingen van vroeger. De ouderwetse snoepwinkel vind ik nog steeds mijn favoriet. Verbazing is ook aan de orde van de dag. De bedstedes in de huizen en boerderijen zijn zo klein. Zouden we tegenwoordig echt niet meer in kunnen slapen hoor, met opgetrokken knieën of een kronkel in je rug en dan maar te zwijgen over de kou en het vocht.

Wij gingen naar huis met een tevreden gevoel. Niet alleen omdat we een leuk dagje uit hadden gehad, maar we beseften ook weer hoe goed dat we het nu hebben. Groot droog bed zonder enge beestjes, centrale verwarming, badkamer, het toillet binnenshuis en geen wind die door je huis blaast.
Kan iedereen dit dagje uit aanraden.

Voor diegene die een kleine indruk willen krijgen van het grote openlucht museum kan een kijkje gaan nemen op deze club: !!Openluchtmuseum Arnhem!!